Marianne Mac

BLOGG

 

Velkommen til min blogg!

Her deler jeg av mine erfaringer og spennende oppdagelser i en verden av farger, linjer og design.

 
 

HVILKEN JEANSFASONG KLER DU?

 
 

Å finne den perfekte jeans'en er ikke alltid lett. Her er tipsene som gjør det enklere for deg å finne frem i butikkene. 

Er du bredere over skuldrene i forhold til hoftene (V-fasong) kler du godt å ha jeans som går ut nederst (boot cut/sleng). Du bør helst ikke ha helt smale bukser, da blir du ’topp-tung’. Tenk også på høyden din: har du en petit V-fasong, kan du bare ha en liten vipp nede, og ikke vide slengbukser. Er du derimot høy, kan du ha en videre sleng.

Er du rund (O-fasong), kan det være utfordrende å finne jeans. Pass på at du finner et par som sitter fint på lårene, og som går opp til hoftebenet eller litt over. Runde over str. 42 er finest med jeans med stretch og som er mørke i fargen (da dette forminsker), f.eks. mørkeblå eller sorte.

Har du A-fasong (bredere over hoftene enn skuldrene) er det best å finne en jeans i en mørk farge, uten lommer og pynt på baken. 

En X-fasong (smalt timeglass) kler ettersittende jeans som går inn i livet, og går ut nederst.

8-fasongen (rundere timeglass med høye hofter) er finest i mørke jeans som følger kurvene og har stretch. Made in Heaven har mange fine jeans til en mer kurvet figur. 

Den med rett figur kler veldig godt å gå i jeans.For eksempel den klassiske 501-jeansen fra Levis. Dersom du er slank og rett, og ønsker å se mer kurvete ut enn du er, så er det fint å finne et par bukser med avrundede lommer og pynt over hofter/bak. Gjerne destressing og/eller legg også.

Så spørs det hvor høy i livet jeansen din skal være. Hvis du har litt mage, må jeansen gå til navelen, så den dekker magen. Hvis du er kort i bena og lang i ryggen, er det finest med en jeans som er litt høy i livet (for da ser ryggen kortere ut i forhold til bena).

Hvem kan ha jeans som stopper midt på leggen? Det kan de som har slanke legger og lange ben.

Den vanligste feilen er kanskje at kurvede mennesker kjøper for rette bukser. Da ser buksene fort for trange ut.

Og, pass på at du velger en jeans som er én størrelse for trang. Etter en vask eller to har den som oftest blitt mye videre.

Lykke til på jeans-jakt!

 
Kvinne