Marianne Mac

BLOGG

 

Velkommen til min blogg!

Her deler jeg av mine erfaringer og spennende oppdagelser i en verden av farger, linjer og design.

 
 

ANTREKK TIL JOBBINTERVJU FOR MENN

 
 

Hvordan øke sjansen for å promoteres, få økt inntekt eller øke muligheten for å lande drømmejobben.. Hvordan kle seg til jobbintervju? Det kommer an på både din bransje, din personlighet, og hvordan du ser ut. Felles for alle intervjuer er allikevel ’grooming’. Altså du må dusje, barbere deg (eller trimme sjegget), ta på deodorant (men ikke masse after shave så det oser parfyme av deg…), pusse tennene og pusse skoene (hvis du bruker skinnsko). Og pass på å være ute i god tid, så du ikke er svett på hendene (ha gjerne med våtservietter), du skal tross alt håndhilse. Og husk å se intervjuerne i øynene!

Når det gjelder antrekket, er det lurt å se over klærne kvelden før. Så er du sikker på at det ikke er flekkete, krøllete eller svett fra sist gang du brukte det. Kle deg pent og i klær som passer til jobbmiljøet du søker jobb i. Hvis du ikke kjenner kleskoden fra før, kan du for eksempel google bedriften eller liknende bedrifter. Da finner du ofte bilder av mennesker. Eller du kan ringe til bedriftens sentralbord og spørre om dresskode. 

Det viktige med klærne er at de er pene og relativt nøytrale, så de ikke tar fokus vekk fra det du sier. Et godt tips til mange kontorjobber er koksgrå bukser og blå bläser. Da ser du litt tilfeldig ordnet ut –ikke for striglet, men heller ikke for casual. Ikke gå i sort og hvitt, da ser det ut som du søker jobb i et begravelsesbyrå! Hvis du skal ha hvit skjorte, så pass på at den er kremhvit eller off-white (hvis du ikke har olivenhud). Hvis miljøet krever slips, så velg en farge du kler, men ikke rødt (da ser det ut som du er på sjekker’n). Søker du jobb innen estetiske fag er det selvsagt større frihet mhp intervjuklær, du kan vise din identitet gjennom din image. Eller søker du jobb innen bank/finans, så gjelder det å ha på en pen dress. Pass på innsvinget dressjakke og slim fit skjorte hvis du er slank, eller en romsligere modell hvis kroppsfasongen din krever det. Pass på at det ikke ser ut som om du kommer i en konfirmasjonsdress du har vokst ut av! Til yrker der mange går i jeans, ville jeg likevel valgt en mørk blå bukse, og i hvert fall ikke en jeans med huller i eller utslitte joggesko. Piercinger og tatoveringer bør skjules, om det lar seg gjøre, denne dagen, da dette hos enkelte arbeidsgivere kan hemme kommunikasjonen.

Flere undersøkelser viser at om du kler deg hakket bedre enn dine kollegaer, vil du promoteres oftere og etter hvert tjene mer enn de andre. Ser du rimelig velkledd ut, antar nemlig intervjuere og andre rundt deg at du har orden i dine arbeidsoppgaver også. 

Når det er sagt, er det viktig at du kan glemme klærne i det du er på intervju, slik at de ikke ødelegger din konsentrasjon. De må ikke være ubehagelige, og ikke for langt fra det du går med til vanlig. Ellers kan det skape stress, og tap av selvtillit. Vær heller en oppgradert versjon av deg selv.