Marianne Mac

BLOGG

 

Velkommen til min blogg!

Her deler jeg av mine erfaringer og spennende oppdagelser i en verden av farger, linjer og design.

 
 

KLESTABBER OG SKJORTER

 
 

Hvilken skjorte bør jeg velge?  Hvilke kroppsfasonger kler hva av skjorter?

Alle kan bruke skjorter. Det viktige er å avpasse fasongen, stofftypen, lommer og annen pynt til kroppsfasongen din. 

Er du et kurvet timeglass og tar på deg en rett og smal skjorte i stivt stoff med knappene foran og lommer på bysten, kan jeg love deg at knappene foran vil sprike så BH’en synes, lommene vil gjøre at den fyldige bysten ser enda større ut, og det stive stoffet vil falle dårlig over dine kurvede linjer. Og det er vel ikke slik du helst vil ha det? Gå heller da for en omslagsbluse i mykere stoff som føyer seg fint over kurvene, og som er uten lommer og annen pynt. Alternativt kan du velge en skjorte i mykt stoff med glidelås i siden, da slipper du også glipper mellom knappene. Det viktige er at blusen føyer seg mykt over kurvene, så den faller fint. Det må være innsving i livet, ellers ser du større ut enn du er, og mister den vakre midjen din.

Er du derimot rett i fasongen, er en rettere skjorte midt i blinken. Enkle linjer er det beste i dette tilfellet.  

Har du liten byste, kan du gjerne ha knapper foran på blusen, og andre detaljer som lommer foran. Da vil bysten din se større ut.

Har du smale skuldre kan det være fint med pynt på skuldrene. Men har du brede skuldre bør du derimot unngå dekorasjoner i dette området, da dette vil trekke oppmerksomheten dit, og du vil bli ’topptung’. 

Har du brede hofter, er det best om blusen stopper ved hoftebenet, så du ikke får en horisontal linje ved det bredeste punktet. Er du smal over hoftene, kan du gjerne la blusen går lenger ned.

Er du rund over magepartiet, er det best å gå for enkle linjer uten detaljer. Stoffet bør være mykt og føye seg fint over midtpartiet ditt.

Alle kan ha en enkel hvit skjorte, det er jo et veldig anvendelig plagg, både til business og fritid. Men pass på hvitnyansen!! Ikke kjøp kritthvitt hvis du ikke har kritthvite tenner, da ser tennene gule ut –og det vil du vel ikke.. Da er det bedre med off white til de som kler kalde farger og kremhvitt til de som kler best varme nyanser. Så stråler både huden og tennene.

Når du styler en skjorte, kan du gjerne ta på deg et skjerf eller et smykke i halsen i en farge/metall du kler godt. Eller ørepynt i din beste nyanse. Er du best i sølv, gull, bronse eller tinn? Velg detaljer som harmonerer både med deg selv og med antrekket for øvrig. For eksempel noe i samme nyanse som buksen eller skjørtet ditt? Har du et romantisk blomstrete skjørt i baby pink og sølv, kan du jo velge sølvsmykker samt en lebestift i samme rosanyanse som du har i skjørtet. Har du kamelfargede bukser, vil det være bedre med gullsmykker og en korallfarget lebestift. Og kanskje et korallfarget skjerf?

Har du valgt en skjorte som passer til din kroppsfasong og er i riktig fargenyanse, skal det mye til for å style den feil. Husk å velge tilbehør i rett skala, altså større smykker, belter, skjerf og vesker dersom du er stor, og mindre skala på accessoirene hvis du er liten. Ellers er det bare fantasien som setter grenser. Har du en fin skjorte? Da kan du jo prøve den med det du har av bukser, skjørt og jakker. Og kanskje du finner en ny favorittkombinasjon?

Lykke til!

 

 
 
Kvinne