Marianne Mac

BLOGG

 

Velkommen til min blogg!

Her deler jeg av mine erfaringer og spennende oppdagelser i en verden av farger, linjer og design.

 
 

KJOLEN TIL JULEBORDET

 
 

Jakten etter kjolen til julebordet:

Nå er julebordsesongen her, og butikkene er fylt av silke, fløyel og glitter. Det finnes en perfekt kjole til enhver kroppsfasong. Her er tipsene som gjør at du finner kjolen som er aller best til akkurat din figur.

Er du et timeglass bør du vise frem kroppen din ved å bruke en kjole som fremhever midjen, bysten og baken. Bruk stoffer som ikke er for tunge og tykke/stive. Stoffet skal falle pent over kurvene. Silke, jersey, viskose, og modal passer fint. Alt med stretch. Timeglasset kan ha prikker, blonder, blomster, paisley-mønster, sirkler og snirkler. Unngå lag på lag - da forsvinner figuren.

Hvis du har I-fasong (rett og smal) er prinsesselinje-kjoler pent. Skap en illusjon av kurver ved å understreke bysten, hoftene, baken og midjen så mye som mulig med detaljer i mønster, farger og/eller snitt. Kleslinjene må være rette. Tekstur og lag på lag passer fint på denne kvinnen. Snirkler, paisley-mønster, horisontale striper, ruter, geometriske mønstre og diskrete blomstermønstre passer her. Unngå lange, tunge kjoler, store blonder, belter, og alt for ettersittende kjoler.

Har du en H-fasong (rett og rektangulær) er enkle kjoler med rette linjer det beste, eventuelt med noe understreking av livet. Geometriske mønstre, vertikale striper, ruter og snirkler passer fint. Unngå blonder og belter, veldig myke og plufsete stoffer, blomster og paisley-mønster. Bruk gjerne detaljer på hoftene for å få mer kurver.

Dersom du har O-fasong (bredest over midjen, ofte med slanke, pene ben) er A-linje fasong kledelig. Gjerne til kneet dersom du har slanke, pene ben, slik at du får fremhevet disse. Unngå stive stoffer, lommer, belter, kantete krager og detaljer, og dramatiske mønstre over magepartiet. Gå heller for en kjole med subtile og abstrakte mønstre, myke stoffer og ton i ton farger. Jersey-stoffer blir ofte fine på denne fasongen. Kjolen bør henge pent fra skuldrene. Fokuser gjerne på tilbehør over bysten (som smykker og skjerf), eller nedenfor hoftene (som pene strømper og sko).

Om du har brede skuldre (V-fasong) bør du unngå pynt her, og heller ha utsving på skjørtet for å balansere skuldrene. Har du smale skuldre i forhold til hoftene (A-fasong) kan du derimot bruke skulderputer eller pynt på skuldrene, og forsøke å unngå fokus på hoftene.

Og husk: julebordkjolen behøver ikke å være sort! De som kler varme og duse farger bør heller velge 'den lille olivengrønne', 'den lille i lys marine', 'den lille rustrøde' eller 'den lille koksgrå'. 

Det finnes mange elegante kjoler nå fra f.eks. Phase Eight, Ilse Jacobsen, Aphru, Filippa K, By Timo, Lauren Ralph Lauren, Malene Birger og mange fler... Her er det bare å glede seg til å finne drømmekjolen. Husk å være ute i god tid, så du slipper å stresse dagen før julebordet :)

Bildene er hentet fra Phase Eight

 
 
Kvinne